Як пережити Страсну Пʼятницю у час війни?

0
187

Єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Павло Гончарук у коментарі для CREDO поділився своєю думкою про важливість медитації над Страстями Господніми у час війни.  

— Перше і найважливіше — це глибоко розмірковувати над стражданнями Христа. А у цьому контексті ставити собі питання: чому все це відбувається з нами? Дивлячись на те, що діється довкола нас, ми бачимо, що діється з людиною, коли у її серці немає Бога, коли воно порожнє. Війна — це наочний приклад того, до чого призводить серце без Бога. Коли ми розмірковуємо над тим, що зробив заради нас Ісус, коли ми вдумуємося у це, ми впускаємо Його у своє серце, дозволяємо Йому діяти у нас. 

Сьогодні потрібно сконцентруватися на тому, що дає нам Церква через літургію, через роздуми над Страстями Христовими, і питати: навіщо це, Господи? Роблячи так, ми отримаємо відповідь: тому що люблю, тому що без Мене ви пропадаєте, тому що без Мене ви загинете. Те, що ми бачимо сьогодні, у час війни — це лише маленька верхівка айсберга, лише частинка тієї величезної драми, тієї жахливої трагедії, яка відбувається в душі безбожної людини.  

CREDO

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.