Школа капеланського служіння: завершено IV модуль

0
154

Як повідомлялося, з ініціативи комісії військового душпастирства при єпископаті РКЦ в Україні створено Школу капеланського служіння. Цей проєкт має на меті допомогти Церкві відповідати на виклики часу. У перший тиждень травня відбувся черговий модуль. 

В Інституті богословських наук у Городку цього разу з учасниками працювали Неля Куцак та о. Василь Косік. 

Лекції з кризової психології допомогли зрозуміти, який новий досвід воїн отримує під час бойових дій та як його добре використати в житті. Учасникам представлено правила ведення бою, ознаки здорової психіки військового та механізми, які в ньому працюють з огляду на досвід бойових дій, етапи переживання втрати.  

Під час цього модулю о. Василь Косік завершив цикл лекцій з біблійної теології. Під час цього блоку вивчалися питання війни, помсти, прощення, Божого воїна, прокляття та праведності. 

Як зазначив учасник школи о. Павло Шендера, який служить духовним отцем у семінарії Святого Духа у Городку, кожен зміг зачерпнути багато важливої та корисної інформації як для себе, так і щоб краще служити ближнім.  

Нагадуємо, у 2022 році під проводом єпископа Павла Гончарука, який очолює комісію військового дущпастирства, стартувала Школа капеланського служіння. Це базовий навчально-формаційний курс, що має дати певну базу знань, які допоможуть нести підтримку не лише військовим,але також їхнім родинам і тим, хто втратив своїх близьких на війні.

Джерело: РИМСЬКО- КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА в УКРАЇНІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.