Папа відслужить Святу Месу Господньої вечері у римській жіночій в’язниці

0
45
Вдруге під час свого понтифікату Папа Франциск у Великий Четвер прибуде до пенітенціарного осередку на північному заході Риму, де вмиє ноги дванадцятьом в’язням.
 

Також і цього року Папа Франциск розпочне Пасхальне Тридення відвідинами в’язниці. Префектура Папського дому повідомила про те, що у Великий Четвер, 28 березня 2024 р., Святіший Отець «приватно відвідає жіночу в’язницю Ребіббія в Римі, де відслужить Святу Месу in Cœna Domini та зустрінеться з ув’язненими та працівниками установи».

Папа Франциск вже відвідував римський в’язничний комплекс «Ребіббія» у Великий Четвер 2015 року, де у місцевому храмі «Отче Наш» відслужив Святу Месу Господньої вечері, під час якої здійснив обряд обмивання ніг дванадцятьом ув’язненим чоловікам та жінкам, а також дитині, що була на руках у мами.

Восьмий візит у Великий Четвер до пенітенціарної установи

Йдеться про звичай, який теперішній Наступник святого Петра привіз до Риму із попереднього місця служіння. Коли Хорхе Маріо Берґольйо був Архиєпископом Буенос-Айреса, він відправляв Святу Месу Господньої вечері, якою розпочинається Пасхальне Тридення і яка знана зі зворушливого обряду вмивання ніг, не в катедральному соборі, а «на периферіях людського існування», тобто в лікарнях, домах для престарілих, притулках для безхатченків чи у в’язницях. Й уже через кілька днів після обрання на Петрове служіння, 28 березня 2013 року, він відслужив цю Месу в римському виправному закладі для неповнолітніх «Casal del Marmo».

Далі були харитативний заклад «Пресвятої Богородиці Провидіння» для пацієнтів різного ступеня інвалідності (2014), римський пенітенціарний комплекс «Ребіббія» (2015), центр прийняття біженців в Кастельнуово-ді-Порто поблизу Риму (2016), тюрма для засуджених за особливо важкі злочини в Паліано (2017), римська в’язниця «Regina Coeli» (2018) та в’язниця у Веллетрі поблизу Риму (2019). Два роки поспіль таким відвідинам завадила пандемія, 2022 року Святіший Отець був у «Новому Пенітенціарному Комплексі» в місті Чівітавекк’я, а 2023 року – вдруге у римської в’язниці для неповнолітніх «Casal del Marmo».

VATICAN NEWS

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.