Харківсько-Запорізька дієцезія
РИМСЬКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ в УКРАЇНІ

Марш на захист життя у Польщі: кожна дитина – це дар

У неділю, 14 квітня, в Польщі відбувся Марш на захист життя, організований Фондом святого Бенедикта за підтримки Конференції єпископів Польщі. Марш, до якого приєдналося 50 000 учасників, проходив центром Варшави.

Метою ініціативи була промоція життя і протистояння законопроєктам, що відмовляють у праві на життя дітям у материнській утробі. Голова польського єпископату архієпископ Тадеуш Войда проголосив цей день Днем молитви про захист життя з моменту зачаття. У всіх католицьких парафіях молилися за дітей, що народжуються, а у Варшаві перед початком Маршу на захист життя відбулися Меси у двох катедральних соборах – соборі святого Йоана Хрестителя і соборі святого архангела Михаїла і святого Флоріана у варшавському районі Прага.

Організатори Маршу на захист життя обрали для нього незвичну назву, яка начебто не стосується безпосередньо його теми: «Хай живе Польща!». Прес-секретар цієї ініціативи Лідія Санковська-Грабчук пояснила: «Наш марш – це утвердження життя, утвердження сім’ї, утвердження всіх основних прав кожної людської істоти. Але водночас перед обличчям триваючої революції, яка бажає обмежити права батьків і право всіх людей на життя, ми крокуємо також під потужним знаком опозиції, для того, щоб здолати демографічний спад і дикі перегони до Європи». «Це важливий день для нашої країни. На нашому марші всі мають право голосу», – наголосила Санковська-Грабчук.

Президент Фонду імені св. Бенедикта Богуслав Керницький, у свою чергу, заявив: «Ми не піднімемо білого прапора, що б не сталося в Парламенті, ми продовжуватимемо боротися доти, доки права дітей, які ще не народилися, не будуть забезпечені».

 

В інтерв’ю Радіо Ватикану одна з учасниць варшавського маршу, багатодітна мати з Познані, зазначила: «Ми тут для того, щоб показати значущість життя; кожна дитина – це дар, навіть якщо доводиться від чогось відмовлятися, ми бачимо, яке це багатство. Ми знаємо, що це потенційні вчені, лікарі. Хто знає, скільки хвороб можна було б вилікувати, скільки ліків могли б винайти ті діти, які не змогли народитися».

Ще одна учасниця, яка представляла асоціацію Gaudium Vitae, наголосила на тому, наскільки важливо піклуватися про вагітних жінок і допомагати їм після пологів. «Ми супроводжуємо їх після пологів, ще до того, як цим починає займатися держава. Люди нерідко звинувачують церковні сімейні консультації в тому, що вони не цікавляться жінками, які вирішили народжувати, не допомагають їм. Ми ж – доказ протилежного».

Фото: EWTN Polska

Джерело: РИМСЬКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА в УКРАЇНІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Останні новини