Виявляти «Божий стиль» у служінні убогим верствам населення

0
127
Приймаючи представників американської організації «Catholic Extension Society», Святіший Отець подякував їм за служіння найубогішим місіонерським дієцезіям, відзначивши їхню працю для тих, хто опинився на узбіччі суспільства.
 

Повідомляє Vatican News

В середу, 26 квітня, Папа Франциск, перед загальною аудієнцією, зустрівся з представниками Catholic Extension Society. Ця католицька організація була заснована в США з метою допомагати найубогішим місійним дієцезіям в Америці та була затверджена Папою Пієм Х в 1907 році.

Святіший Отець висловив вдячність за служіння, яке члени згаданого товариства виконують упродовж десятиліть: за їхню відданість справі допомоги місіонерським дієцезіям, особливо в Сполучених Штатах та турботу про потреби бідних і уразливих верств населення. В особливий спосіб він подякував за цінний внесок, як на церковному так і на суспільному рівні, у відбудову Пуерто-Ріко після ураганів і землетрусів, які спустошили острів в останні роки. Він особливо привітав сестру Норму Піментель, лауреата премії “Дух Франциска”, «за її служіння багатьом чоловікам, жінкам і дітям, які приїжджають на південний кордон США в пошуках кращого майбутнього».

Виявляти «Божий стиль у служінні

Єпископ Риму ствердив, що «задоволений душпастирською турботою Церкви про жертв сьогоднішньої “культури відкинення мов непотребу”». Він заохотив товариство і далі виявляти “ стиль Бога ”, Який, за його словами, «ніколи не є далеким, відстороненим чи байдужим. Навпаки, це стиль близькості, співчуття і ніжності». В особливий спосіб Папа відзначив їхнє служіння тим, хто опинився на марґінесі суспільства, підкресливши, що «Дух творить єдність, гармонізуючи множинність членів Тіла Христового і різноманітність їхніх дарів».

Папа подякував представникам організації за те, що, «докладаючи зусиль, щоби будувати Христове Тіло, Церкву (пор. Еф 4:12), і надаючи голос тим, хто часто є безголосим, – свідчать про Богом дану гідність кожної людини». В імені Церкви він висловив вдячність присутнім «за кожен вияв братнього милосердя та піклування про потребуючих, адже таким чином стає видимим Боже любляче милосердя, а тканина суспільства зміцнюється та оновлюється».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.