Кардинал Конрат Краєвський розвозить по Україні любов Святішого Отця

0
230
Продовжується подорож кардинала Краєвського Україною.
Вчора він прибув до Запоріжжя, а сьогодні з самого ранку відвідує чернечі спільноти. Кардинал зустрівся з салетинами та альбертинами, а також спільнотою греко-католиків.

Повідомляє Vatican News.

Ніч у Запоріжжі минула спокійно, хоч на околицях тривають бої. Місто велике, протяжністю 40 кілометрів. «У центрі було спокійно і як Бог дозволить, завтра відвідаємо лінію фронту, бо там мешкають люди, які не могли або не хотіли виїжджати, там також є військові», – розповідає єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло, який супроводжує кардинала Краєвського.

Гість із Ватикану, який вже вчетверте приїхав в Україну, їде від міста до міста, від парафії до парафії, зустрічається з духовенством: від єпископів до клериків, з монахинями, а також зі спільнотами вірян. Переказує всім любов Святішого Отця, який є з Україною, любить її та невпинно за неї заступається. «Ця присутність особливо важлива тут, на прифронтовій лінії, коли священники часто не бачать одне одного. А тут приїздить до них кардинал від Святішого Отця, щоб відвідати їх та побачити як вони тут живуть. Я є свідком того, як люди відчувають присутність Святішого Отця через візит кардинала», – підкреслив єпископ Ян.

Кардинал Краєвський зустрівся з отцями салетинами. Про зустріч з кардиналом Краєвським розповідає салетин о. Ян Строгуш, який служить на лівому березі Запоріжжя у парафії о. Піо: «Зустріч була дуже приємною. Коли він приїхав до нас, то одразу пішов до каплиці помолитись, прославити Бога. Ми мали неформальну зустріч. Кардинал багато слухав, часом питав більше про наше служіння та парафію. Мене дуже вразило, що він питав про наші потреби, про те, кому міг би тут допомогти. Він переказав пожертву від Папи для трьох багатодітних сімей, які мають по 10-11 дітей». 

У парафії на Бабурці служить два священника: о. Фридерик Виростек MS та о. Ян Строгуш MS. Також є Андрій з Червонограда, який допомагає отцям при парафії.  

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.