Харківсько-Запорізька дієцезія
РИМСЬКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ в УКРАЇНІ

Парафіяльний відпуст у Нікополі

У неділю, 14 червня 2020 року, парафія Матері Божої Салетинської та св. Антонія Падуанського у м. Нікополі (Дніпропетровський деканат) відзначала подвійне свято – Урочистість Пресвятих Тіла і Крові Ісуса Христа та парафіяльний відпуст на честь свого небесного покровителя святого Антонія, якого Римсько-католицька Церква вшановує 13 червня.
На свято завітав єпископ Харківсько-Запорізький Павло Гончарук, який очолив урочисту Святу Месу у співслужінні із настоятелем парафії отцем-салетином Збігнєвим Бескуром та його співбратами по Ордену, що служать у дієцезії. У своїй проповіді єпископ підкреслив, як важливо помічати у нашому повсякденні навіть маленькі прояви Божої любові, які говорять про гідність людини і запрошують її відповісти Господу любов’ю.
Після Святої Меси відбулася урочиста Євхаристійна процесія, яку також очолив єпископ Павло. На її кінець він благословив Пресвятими Дарами місто Нікополь з його околицями.
У нікопольській парафії у свято її небесного Покровителя вже десять років освячуються лілії, які у парафіяльному квітнику з любов’ю вирощує до цього дня сестра Лариса. Потім ці лілії в пам’ять про заступництво святого Антонія Падуанського парафіяни та гості беруть додому. Вони були свідками великих і малих чудес, що відбулися по молитві до цього великого послідовника святого Франциска Ассизського.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Останні новини