Харківсько-Запорізька дієцезія
РИМСЬКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ в УКРАЇНІ

Освячення храму в Мелітополі

У суботу, 12 травня, єпископ-ординарій Харківсько-Запорізький владика Станіслав Широкорадюк освятив новозбудований храм Успіння Пресвятої Богородиці та святого Архангела Михаїла у Мелітополі Запорізької області.

Будова храму на пр. 50-річчя Перемоги у Мелітополі розпочалася влітку 2009 року. 10 жовтня 2009 року тодішній ординарій Мар’ян Бучек освятив фундамент і наріжний камінь. До кінця будови храму парафія святих Кирила і Мефодія у Мелітополі розміщалась у каплиці, яка була влаштована у приватному будинку, де жив і священик. Храм був побудований завдяки численним добродіям та благодійним організаціям Kirche in Not та Renovabis.

В урочистій Святій Месі освячення храму співслужили владика Мар’ян Бучек, Генерал Згромадження Отців св. Михаїла Архангела о. Даріуш Вільк CSMA, Генеральний Вікарій цього Ордену о. Рафал Камінський CSMA, настоятель парафії о. Адам Гонсьор CSMA, вікарій парафії о. Юзеф Коваль CSMA, священики Харківсько-Запорізької дієцезії.

Радість парафіян приїхав розділити Генеральний консул Республіки Польща у Харкові пан Януш Яблонський та віце-консул з питань культури Ян Ждановський.

У проповіді владика між іншим зазначив важливість кожного храму, де люди можуть отримати відпущення гріхів, отримати мудрість у Божому слові, укріпитися Святим Причастям і молитися у своїх потребах та потребах всього світу. Чим більше храмів буде в Україні, тим більше благодаті можна буде вимолити для всього народу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Останні новини