Кардинал Конрад Краєвський про візит в зруйнований і закатований Ізюм

2
507
rpt

«Сьогодні був дуже важкий день. Ми з єпископом Павлом їздили в Ізюм, де було вбито стількох людей, а зараз відбуваються ексгумації.
Місце, де видобувають тіла закатованих людей, забитих з ненависті.

Дуже важкий емоційний момент, хоч знаю, що це є війна, яка завжди несе собою смертельні жертви. Але те, що мене дуже зворушило в Ізюмі: 50 військових, поліціантів, молодих людей, які видобували ці тіла, вони це робили з глибокою пошаною і в ідеальній тиші… Робили, переповнені молитвою, навіть я б сказав, що це була Свята Меса, після Святої Меси.

Вони, ніби відкопували своїх найближчих. Це мене дуже зворушило, бо при всій небезпеці ракетних обстрілів, які там відбувається, вони видобували з себе те, що є найпрекрасніше, велику пошану для померлого. 

Мене це дуже зворушило, бо війна є брутальна і жорстока, а вони показували те, що є найпрекрасніше в людині: велику пошану, делікатність і любов до другої людини. Бо саме так виражається любов до ближнього.

Цей день був дуже євангелічний, бо ми віддавали честь людям, які загинули трагічно. Не було в нас ненависті, помсти до тих, які це зробили. Було лише велике прагнення гідного поховання цих людей.»


Фото: єпископ Павло Гончарук

2 КОМЕНТАРІ

  1. […] Короткий відгук Його Еміненцій Конрада Краєвського, Папського благодійника і префекта Дикастерії з питань благодійності, який цими днями звершує вже четвертий візит в Україну від початку відкритої війни, розмістив сайт Харківсько-Запорізької дієцезії. […]

  2. […] Короткий відгук Його Еміненцій Конрада Краєвського, Папського благодійника і префекта Дикастерії з питань благодійності, який цими днями звершує вже четвертий візит в Україну від початку відкритої війни, розмістив сайт Харківсько-Запорізької дієцезії. […]

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.